Egy érdekes tény a Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb épülete kapcsán az, hogy kezdetben nem volt közvetlenül csatlakoztatva Dubaj városi szennyvízhálózatához. Az épület napi több millió liter szennyvizét kamionokkal kellett elszállítani és kezelni. Ez azért meglepő, mert egy ilyen grandiózus és modern épület esetében elvárnánk a teljes integrációt az alapvető infrastrukturális hálózatokhoz.

Ez logisztikai kihívásokat jelentett mindennapra nézve egy olyan metropolisznál, mint Dubaj. Míg más nagyvárosokban hasonló méretű felhőkarcolók általában közvetlenül kapcsolódnak a városi infrastruktúrához – beleértve az ivóvízellátást és csatornarendszereket is –, addig itt speciálisan alkalmazott flották dolgoztak folyamatosan azon, hogy eltávolítsák és feldolgozzák ennek az óriási toronynak minden nap keletkező szerves hulladékait.

Bár kezdetben kamionokkal szállították el a szennyvizet, a helyzet idővel javult, és modernizálták a szennyvízkezelési rendszert, hogy hatékonyabbá váljon. A legfrissebb információk szerint a szennyvízkezelési problémák jelentős részét már orvosolták, és a Burdzs Kalifa szennyvize ma már nagyobb mértékben kapcsolódik a városi hálózathoz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here