Kezdőlap Olaszország Észak-Olaszország rejtett szépsége – Recco

Észak-Olaszország rejtett szépsége – Recco

0

Olaszország északi részén számtalan olyan város található, melyek történelmüknek, kultúrájuknak, gazdagságuknak köszönhetően világszerte a figyelem középpontjában állnak. Gondoljunk csak Velence, Padova, Bologna, Milánó vagy akár Genova városaira. Azonban kevesen tudják, hogy a Ligur-tenger partján, Genovától nem is olyan távol, Sori és Camogli települései közt ott fekszik a tartomány rejtett ékköve, a legfinomabb sajtos focaccia otthona, Recco.

A közel 10.000 fős kisváros eredetileg a liguriai családhoz tartozó casmoritiak által volt benépesítve, majd a történelem során római uralom alá került.

A történelmi Recco

Recco gazdag, ám néhol problémákkal teli múlttal rendelkezik, melynek köszönhetően kialakult a mai, stílusokban gazdag városképe. A második világháború során ugyanis majdnem teljesen elpusztult, újjáépítésre került, és a háború utáni, itáliai építészet remek példájává vált.
Nem meglepő tehát, hogy utcácskáin sétálva a betonépítésű kis házaktól kezdve, a színesre festett otthonokon át egészen a klasszikus jegyekben épült luxus villákig minden megtalálható, melyek sorra ejtik ámulatba a mellettük elhaladókat.

Olasz konyha Recco módra

Az olasz kisváros méltán híres konyhájáról is, az ételnek nagyon nagy szerepe van a település életében.
A már fentebb említett focaccia, mely egy lisztből, vízből, élesztőből készült kenyérféle, Recco egyik különleges fogása, melyet sajttal készítenek, a város egyik védjegye is egyben. Azonban többek között a helyi articsóka, olívaolaj, szardínia, vagy akár a tőkehal is rendkívül nagy népszerűségnek örvend, minőségüket tekintve a világ legjobbjai közé tartoznak, tehát látogatásunk során semmiképpen sem mulasszuk el megkóstolni őket.
A helyi különleges fogásokat, akár egy-egy pohár zamatos bor mellett kipróbálhatjuk az igazán hangulatos kis lokális éttermekben, melyek, már ha csak kívülről csodáljuk is őket, azonnal átadják az olasz mindennapok érzéseit.

Ligur-tenger partja

Főleg, ha ebédünket, vagy akár vacsoránkat a tengerparton fogyasztjuk el, mely fehérhomokos borításának köszönhetően kiváló strandolási lehetőséget is biztosít az odalátogatók számára.
A tenger vize kellemes hőmérsékletű a nyári hónapokban, különösen a júliusi-augusztusi időszakban, mikor ugyanis a levegő átlaghőmérséklete 28 Celsius-fok.

Habár a nyári meleg hónapok után lehűlés veszi kezdetét az olasz kisvárosban, mégis érdemes lehet ellátogatni szeptember hónapban is, amikor ugyanis megrendezésre kerül a híres Tűzijáték Fesztivál a Szűz Mária tiszteletére.

Recco, a maga történelmével, konyhájával, tengerpartjával, és mindennapi életével hűen tükrözi mindazt, amit az olasz kultúra rejt magában. Aki át szeretné élni, milyen lehet itáliainak lenni, aki érezni akarja az olasz konyha igazi ízeit, annak nyitva áll az út Recco irányába.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version