BaltimoreEgy amerikai körút alkalmával, mindenképpen érdemes célba venni Baltimore lenyűgöző városát is, hiszen számtalan élményt kínál az odalátogatóknak. Professzionális sportok, szabadtéri rendezvények, kultúra, városi fények és nyüzsgés, amelyek közül csak válogatni kell. Ha kedveljük a vízi sportokat, Baltimore strandjain kipróbálhatjuk a szörföt és élvezhetjük az óceán lágy homokját a parton sétálva. A városban járva felfedezhetjük a híres amerikai író Edgar Allan Poe otthonát, részt vehetünk különböző izgalmas fesztiválokon, és ellátogathatunk a város különleges múzeumaiba vagy színházaiba.

Baltimore az Amerikai Egyesült Államok Maryland államának a legnagyobb városa. A Chesapeake-öböl partján fekszik, a Patapsco folyó közelében, Anne Arundel megye délről határolja. Baltimore megye szinte egészen körbeveszi a várost, de politikailag teljesen független tőle.

Érdekességek

Edgar Allan Poe, a híres amerikai író, valamint H.L. Mencken újságíró lakóháza és sírja is itt található. Itt született a világhírű baseball játékos Babe Ruth és Michael Phelps, a legsikeresebb olimpiai bajnok úszó is. Az amerikai himnusz is Baltimore-ban ihlette meg szerzőjét.
A város számos becenévvel büszkélkedhet, mint például Charm City, Mob Town, B-more, Ravenstown. A leghíresebb a „Crabtown”(rákváros). Becenevét onnan kapta, hogy Baltimore rendelkezik a legtöbb tengeri élőlényt árusító hellyel.

Látnivalók

Inner Kikötő

Baltimore híres Inner Kikötője önmagában is látnivaló, de a kikötőt körülvevő vízparti park is remek kirándulóhely. Itt található a Nemzeti Akvárium, ahol több mint 16.000 állattal találkozhatunk, a cápáktól a tengeri teknősökig, míg a Maryland-i Tudományos Központban dinoszauruszok és interaktív kiállítás fogadja a gyerekeket. Élő tudomány, digitális planetárium és IMAX filmek, minden egy fedél alatt.
A Port Discovery Gyermek Múzeum többféle szórakozási lehetőséget is nyújt a kicsiknek. Céltudatos játék és tanulás. Egy rövid túrát is tehetünk a Maryland-i Állatkertben, amely Baltimore Druid Hill Parkjában helyezkedik el.

Baltimore-i Látogató KözpontA Baltimore-i Látogató Központ modern és barátságos épületében mindent megtudhatunk erről a bájos városról. Magasan képzett, profi személyzet és önkéntesek segítségével személyre szabott látogatói információs szolgáltatásokat vehetünk igénybe. Látogatói útmutatókat és térképeket kaphatunk, a városi múzeumokról és galériákról mintákat találhatunk az üveg vitrinekben.

Cylburn ArborétumA Cylburn Arborétum több mint 200 hektáros kertjeivel és ösvényeivel tökéletes hely egy délutáni sétára, fényképezésre vagy kirándulásra, természetjárásra.

Művészet és kultúra

A nyüzsgő Baltimore kulturális, művészeti és sportlétesítményei nagy örömmel köszöntik a látogatókat. Megtapasztalhatjuk a város kulturális tájait, mint például a híres Baltimore Symphony-t Marin Alsop vezényletével, vagy a csodálatos színházakat és a lenyűgöző művészeti múzeumokat is meglátogathatjuk. Mount Vernon, a város kulturális központja, a történelmi Fell’s Point vízparti környék és a művészi Station North Arts and Entertainment District remek kikapcsolódást és kellemes időtöltést biztosítanak. Baltimoret feltűnő építészet, műemlékek, szobrok és falfestmények díszítik, amelyek jókedvre derítenek. Edgar Allan Poe Házát is meglátogathatjuk, szezonális nyitva tartással.

Múzeumok

Baltimore-i Művészeti Múzeum

A Baltimore-i Művészeti Múzeum Matisse, Picasso és Cézanne művészetének otthona. A múzeum bemutatja a művészetet a 19. századtól napjainkig, speciális tárgyakkal is találkozhatunk és egy festői szoborkertet is megtekinthetünk.

Amerikai Látnoki Művészeti Múzeum: Ez a nemzeti múzeum és oktatási központ az autodidakta, intuitív művészetet hivatott bemutatni. A múzeumnak nincs személyes kurátora, helyette inkább az egyes művészeket és stílusokat ismerteti.

Baltimore & Ohio Vasút Múzeum: Látogassunk el az amerikai vasútvonal építés szülőföldjére és tekintsük meg a világ legfontosabb vasutas gyűjteményeit. Szezonális vonat túrákon is részt vehetünk.

Marylandi Nők Öröksége Központ és Múzeum: Baltimore kedvez a hölgyeknek. Külön múzeum foglalkozik a Maryland-i nők történelmével és közösségi munkájával. Múlt és jelen széles skáláját mutatja be. A múzeum ad otthont a Maryland-i női hírességek csarnokának is.

Események

Kézműves Sörfesztivál

Baltimoret lehetetlen megunni. Több száz egyedi városrész, sport csapatok, művészeti célpontok tartják izzásban a várost. Tiszteletünket tehetjük Edgar Allan Poenál, és a könyvmolyok ellátogathatnak a Baltimore-i Könyvfesztiválra is. A Baltimore-i Kézműves Sörfesztivál mindig nagy népszerűségnek örvend. A lehetőség mindenki előtt nyitva áll!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here