Kezdőlap Skócia Aviemore és környéke

Aviemore és környéke

0

Aviemore egykor egy kicsi, nyugodt város volt a Cairngorm Nemzeti Park területén. Az 1960-as évek alatt azonban egy nyüzsgő síparadicsommá fejlődött. Az igazi kihívásokra vágyók szívesen látogatnak el ide, hiszen a Cairngorm hegység remek sípályákkal várja őket. Sajnos a 70-es években belekezdtek néhány fejlesztésbe, de mivel nem tudták befejezni őket, így néhány épület külseje egy kicsit illúzióromboló. Szerencsére ezeknek a régi épületeknek a nagy részét már lerombolták, így a város mára már sokkal kellemesebb hely, mint néhány évvel korábban. A viktoriánus kori vasútállomás köré épült Aviemore a tökéletes hely, hogy túrázzunk egyet a Nemzeti Parkban, de a temérdek szabadtéri programnak köszönhetően bárki megtalálja a neki megfelelőt.

Aviemore környéki programok

Télen, amikor hó fedi be az egész Cairngorm hegységet, Aviemore Skócia egyik legjobb sí üdülőhelyeként ismert, nyáron azonban a túrázók és kirándulók élvezik ki a gyönyörű túraútvonalakat.

Ez a terület kétségtelenül Skócia egyik legjobb helye, ahol a lovaglástól, az agyaggalamb lövészeten át a vadvízi evezésig bármit kipróbálhatunk. Sőt mit több, azok a turisták, akik egy kicsit nyugodtabb pihenésre vágynak, élvezhetik Skócia néhány legszebb tavát és erdejét. Mindent egybevéve, a Cairngorm Nemzeti Park Skócia egyik legjobb helye egy igazán kellemes családi kikapcsolódáshoz.

Rothiemurchus birtok

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb természetes erdeje található itt minden természeti szépségével. Eszméletlen sok program lehetőségünk van Rothiemurchus-ban akár vízi, akár légi tevékenységre gondolunk. A Treezone egy olyan program, melyet biztos, hogy imádni fognak a gyerekek, hiszen fáról fára másznak és ugrálnak teljesen biztonságos környezetben. De kipróbálhatjuk az agyaggalamb lövészetet vagy elmehetünk akár egy vad quad túrára is. Mindenki megtalálja azt a programot, amit biztosan élvezni fog, sőt mi több, nagyon nehéz lenne végigmenni az összes programon, melyet Rothiemurchus kínál.

Highland Wildlife Park

A Highland Wildlife Park-ot mindenképp nézzük meg egy családi nyaralás alkalmával Skóciában. A park csupán 11 kilométerre található Aviemore-tól délre. Rengeteg állatfajt megcsodálhatunk itt, mint például jegesmedvéket, tigriseket, farkasokat és ragadozó madarakat. A gondozók pedig mindig a rendelkezésünkre állnak, ha bármilyen kérdésünk van a parkkal vagy az állatokkal kapcsolatban, ezen kívül a nap folyamán különböző időpontokban láthatjuk az állatok etetését. Abszolút megéri idelátogatni az év bármely napján, de készüljön fel rá, hogy egy kicsit fárasztó séta lesz, hiszen a park néhány helyen dombra épült.

Loch Garten Ospreys

A Loch Garten Ospreys kitűnő hely azok számára, akik imádják a skót vadvilágot, vagy akik többet szeretnének megtudni róla. Nemcsupán egy lenyűgöző erdő elképesztő tavakkal, de a kócsagtollakat is megfigyelhetjük. A központban teleszkóp és távcső használatával kémlelhetjük ezeket a csodálatos madarakat, sőt egy monitoron még a fészekben készült élő felvételt is megnézhetjük. A központban dolgozó emberek mindent tudnak a kócsagtollakról és az erdei élőlényekről, így bátran fordulhatunk hozzájuk kérdésekkel. A madarak vándorlása miatt csupán a nyári hónapokban van nyitva.

Cairngorms szarvasai

Töltsön egy fantasztikus családi napot a Cairngorms Nemzeti Park fenséges hegyein, vegyen részt egy idegenvezető segítségével szervezett túrán és találkozzon igazán közelről ezekkel a lenyűgöző teremtményekkel, a szarvasokkal. A közeli boltban gyönyörű ajándékokat vásárolhatunk, sőt, még egy szarvast is örökbe fogadhatunk.

Glenmore parkerdő

Ez a Cairngorm hegység lábánál fekvő elképesztő terület, a Glenmore parkerdő a lenyűgöző természeti szépségeiről híres. Soha nem fogyhat ki az ember a programokból, melyeket ez a gyönyörű hely kínál. Biztos, hogy a család összes tagja élvezni fog egy itt eltöltött napot. Az aranyszínű homokos partú Loch Morlich szintén ebben a parkban található, amely olyan látványt nyújt, amilyen nincs máshol Nagy-Britanniában. A Glenmore parkerdőhöz az év bármely napján érdemes ellátogatni. Nyáron több programlehetőség van, hiszen a tavon kiélvezhetjük a vízi sportokat, melyekhez a tó mentén bérelhetünk felszereléseket.

Strathspey gőzvasút

Ha szereti a gőzmozdonyokat, akkor ez egy remek programlehetőség. A gőzmozdonyos túra Aviemore-ból indul Broomhill-be. A broomhill-i állomás egy híres brit tv sorozatban is szerepelt. A Spey folyó mentén haladó 30 kilométeres utazás során elképesztő látvány nyílik a Cairngorms Nemzeti Parkra. A vonatról csodálhatja a fantasztikus kilátást egy kellemes ital vagy étel mellett.

G2 Outdoor

Kalandra és aktív pihenésre vágyik Aviemore-ban? Akkor mindenképp keresse fel a G2 Outdoor-t, amely izgalmas kalandokat kínál minden korosztálynak, a falmászástól kezdve a hegyi kerékpározáson át a kenuzásig. Téli és nyári programokon is részt vehetünk abszolút biztonságos környezetben egy tapasztalt csapattal.

Cairngorm hegység

Fedezze fel a Cairngorm hegységet kicsit másképp! Pattanjon fel Skócia egyetlen vonatára, amely a hegyekben közlekedik és élvezze a nyolc perces utazást a meredek hegyre, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik Strathspey-re és a környékre, sőt, tiszta napokon több kilométerre is ellátni. Lenyűgöző képeket készíthet, melyeket hazatérve az irigykedő családjának és barátainak mutogathat. A hegy több sípályának is otthont ad, melyeken a kalandvágyók akár a sífutást is kipróbálhatják a téli hónapokban. A Cairngorm hegységen az időjárás bármikor változhat, így akkor is vigyen jó meleg ruhákat, ha lent, a hegy lábánál szép, napos idő van.

Síelés Aviemore-ban

Ha a skóciai síelésről beszélünk, a legtöbb embernek Aviemore ugrik be először. A Cairngorm hegység az ideális hely egy tökéletes téli üdüléshez Skóciában. A rengeteg szálláslehetőségnek és a tökéletes helyszínnek köszönhetően Aviemore lett a legnépszerűbb sí üdülőhely Skóciában. Nem egy észak-amerikai síparadicsom, de egy kiváló sí üdülő az Egyesült Királyságban.

A Cairngorm sí üdülő körülbelül 13 kilométerre van Aviemore-tól, a Loch Morlich és a Glenmore parkerdő felett emelkedik ki. Könnyedén eljuthatunk oda a helyi autóbuszjáratokkal és az utazási irodák is szerveznek utakat a hegyre. Sí felszerelés bérlésre is van lehetőség. Bolt, étterem és bár is várja a pihenni vágyókat a sípályák tetején.

Ha a Cairngorms lenti részein is leesik a hó, akkor főleg a Rothiemurchus birtok területén is rengeteg programlehetőség kínálkozik. Ilyen például a sífutás a gyönyörű hófödte erdőkön keresztül. Ha kicsit többet szeretne tudni a túlélésről, különböző kurzusokon, sőt akár extrém hegymászáson is részt vehet.

Kutyaszánhúzás

Csupán néhány kilométerre Aviemore-tól található a Sleddog központ, ami felejthetetlen élményt nyújt mindenki számára. Érezze a kutyák erejét, ahogy a hófehér havon húzzák, élvezze a lenyűgöző tájat. De nem csupán a téli hónapokban, a hófödte tájon van lehetőség ilyen utazásra, hiszen nyáron, kerekekkel ellátott kutyaszánon is megismerhetjük a csodás Cairngorm hegységet. Térjen be a múzeumba és kennelbe, ahol megismerheti ennek a lenyűgöző sportnak a történelmét, illetve megismerkedhet az összes kutyával.

Cairngorm szeszfőzde

Skócia ismert a whisky szezfőzdéjeiről, de a sörimádóknak ez a tökéletes hely. Az Aviemore-ban található Cairngorm szeszfőzde olyan híres söröket készít, mint a Cairngorm Gold és Stag. A hely és a sörei rengeteg díjat elnyert, így remek alkalom lehet egy Aviemore-ban töltött üdülés arra, hogy többet tudjunk meg a szeszfőzdékről. Egy remek bolt is a szolgálatunkra áll, ahol ajándékokat és minden féle sört megvásárolhatunk, és otthon henceghetünk az olyan üveges sörökkel, mint például a Nessies Monster Mash, amely nyilván a Loch Ness-i szörnyről kapta a nevét.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version