Egy érdekes tény a pénzbefektetésekről az, hogy a “kamatos kamat” hatása miatt a befektetések idővel exponenciálisan növekedhetnek. A kamatos kamat azt jelenti, hogy nemcsak az eredeti tőkénk után kapunk kamatot, hanem a már megkeresett kamat is kamatozik. Albert Einstein állítólag a kamatos kamatot “a világ nyolcadik csodájának” nevezte, mondván, hogy “aki megérti, megkeresi; aki nem, megfizeti”. A kamatos kamat ereje különösen hosszú távon válik nyilvánvalóvá, amikor a befektetés kezdetben lassan növekszik, de az évek múlásával egyre gyorsabban halmozódik. Például ha egy 10%-os éves hozamú befektetést 30 évig tartunk, a végösszeg több mint 17-szerese lehet az eredeti befektetésnek. Ezért is fontos a korai befektetés megkezdése és a hosszú távú szemlélet a befektetések világában.

1 hozzászólás

  1. Ma is láthatjuk azt a világméretű próbálkozást, bizonyos “fillantrop” pénzügyi körök részéről, hogy mindenáron eladósítsa a Világot, de legalább Európát.
    “Nem kell visszafizetni az alapösszeget csak a kamatokat” (a kamatos kamatokat)
    De azt a Világ végezetéig. Kiagyalói (és leszármazottjaik “hetedíziglen”) hátradőlve élvezhetik a tömegek erőfeszítéséből, munkájából származó anyagi javakat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here