Mit teszel egy csomó szám, táblázat és a statisztika szó láttán? Valószínűleg ügyet sem vetsz rájuk. De nem most! A legérdekesebb adatokat gyűjtöttük össze, melyek rengeteget elárulnak a világunkról. Azt például tudtad, hogy Amerikában naponta 1700 ember válik milliomossá? Nézd meg a legérdekesebb statisztikákat a világból!

1. Banglades népessége nagyobb, mint Oroszországé

A legfrissebb adatok szerint a kis ország, Banglades népessége nagyobb, mint Oroszországé. Bangladesben mintegy 20 millióval többen élnek, bár az ország területe 116.000-szer kisebb, mint Oroszországé.

2. Sokkal kevesebb csillag van, mint fa

A statisztikák szerint a Földön jóval több fa van, mint ahány csillag a Tejúton. Fából nagyjából 3 billió van, míg csillagból kb. 400 milliárd.

3. A németeknél a legkevesebb a gyerekek aránya

Németországban a 0-14 év közötti gyerekek csupán a teljes népesség 12%-át teszi ki, ezzel szemben Kenyában ugyanez a korcsoport a népesség 40%-át alkotja.

4. A Mary és a James a legnépszerűbb nevek az USA-ban

1917-2016 között a legtöbb fiú a James, a legtöbb lány pedig a Mary keresztnevet viselte az Egyesült Államokban. A fiúk között majdnem 5 millió kapta a James, a lányok között 3,5 millió a Mary nevet. Magyarországon a leggyakoribb férfinév a László, a női nevek közül – az USA-hoz hasonlóan – a Mária nevet viselik a legtöbben.

5. A Kínai Köztársaságot Arany Köztársaságnak is nevezik

Kínában több arany van, mint a világ bármely másik országában. A kutatások szerint Kínában évente 440 tonna aranyat bányásznak.

6. Az elmúlt 1000 évben a Föld népessége 22-szer lett nagyobb

1000-2000 között a Föld népessége 22-szeresére nőtt. 1000 júliusában 275 millió ember élt a világon, 2000 júliusában pedig 6.145.006.989.

7. Életünk során akár 4,5-szer is körbesétálhatjuk a Földet

Átlagosan egy ember 7500 lépést tesz meg naponta. 80 év alatt így akár 180.000 km-t is legyalogolhatunk. Ez azt jelenti, hogy az Egyenlítő körül akár 4,5-szer is körbeérnénk a Földet.

8. Amerikában az emberek több mint 4,5 órát tévéznek naponta

2016-ban Amerikában az emberek a napjuk 1/5 részét, azaz 270 percet töltötték tévézéssel. Amerikát a listán másodikként Lengyelország követi, ahol az emberek napi 264 percet ülnek a tévé előtt. Egy 2017-es felmérés szerint mi magyarok is sokat, mintegy 265 percet töltöttünk a televízió előtt.

9. A legkevesebb gyerek szombaton születik

A tudósok tanulmányozták, hogy a hét mely napjain születik több gyerek. Az első helyre a csütörtök került 12,8%-kal, második a hétfő lett 11%-kal, míg a legkevesebb gyerek (10%) szombaton látja meg a napvilágot.

10. A levelek 90%-a spam

A Cisco által végzett felmérés szerint a beérkező emailek 90%-ban kéretlenek. Különböző lánclevelek, hirdetések, felhívások.

11. A dán nők a legtöbbet dolgozó anyák

A statisztikák szerint a dán anyák 82%-a rendszeresen dolgozik. Nem sokkal őket követik a svéd, a holland és a szlovén anyák. A görög és magyar anyák végeztek az utolsó helyen ebben a statisztikában, nálunk az anyák kevesebb, mint 50%-a dolgozik rendszeresen.

12. A McDonald’s másodpercenként 75 hamburgert ad el

Az egyik legnépszerűbb étteremlánc másodpercenként 75 hamburgert értékesít. Van egy különleges weboldala, ahol nyomon lehet követni, hogy mennyi terméket adtak el, és hány vendéget szolgáltak ki.

13. Amerikában naponta 1700 emberből lesz milliomos

Sokkal több milliomos él a világon, mint hinnénk. Amerikában naponta 1700 ember válik milliomossá. A statisztikák szerint Amerikában több mint 8 millió család rendelkezik évi több mint 1 millió dolláros bevétellel. És ebben még nincsenek benne az ingatlanok vagy az ékszerek. Magyarországon naponta hárman lesznek dollármilliomosok.

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez a cikk több ponton sántít, de a legnagyobb marhaság a 9. pont. Azt írja, hogy “A tudósok tanulmányozták, hogy a hét mely napjain születik több gyerek. Az első helyre a csütörtök került 12,8%-kal.” Ha az összes többi nap ennél kevesebb, akkor az sehogy se éri el a 100%-ot 🙂

    • Jogos a felvetés. 🙂
      A magyarázat erre az, hogy ez a 12,8% csak a spontán szülések aránya, ehhez még hozzájön a megindított szüléseké is, ami a csütörtököket tekintve 4,5% volt.
      Ezek a számok innét származnak, és ha jól adtam össze, akkor 99,9% az egész. 😀

  2. Nem akarok akadékoskodni, de a csillagjaimat ki számolta még meg rajtam kívül? honnan tudja,hogy kevesebb van? nekem mindig ugyanaz a szám jön ki minden este 😀 😀 ha felhős az idő akkor is

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here