Kezdőlap Olaszország Romantika Szicília szigetén

Romantika Szicília szigetén

0

Gyönyörű partok, elbűvölő, régi települések, felejthetetlen panorámák – minden, ami tökéletessé tehet egy romantikus nyaralást, akár életünk egyik legszebb utazását, a nászutunkat is. Bármelyik szicíliai megmondhatja, hogy ez a sziget valami egészen más. A Földközi-tenger legnagyobb szigetének amellett, hogy megvannak a maga saját borai, a saját finomságai, van egy olyan utánozhatatlan életritmusa, melyről bármennyit olvashatunk, érezni Szicília különleges világát csakis helyben lehet.

Palermótól egy órányira keletre fekszik a Taormina utáni második legnépszerűbb városa Szicíliának, Cefalù. A különleges halászfalut a középkori sikátorok és házak hálózata szövi át, látképét a 12. századi katedrális uralja. Mediterrán hangulatához elengedhetetlenül hozzátartoznak az apró üzletek, éttermek és kávézók, ahol a helyiek is szerelembe esnek és randevúzgatnak.

Sokak szerint Erice csak egy álmos kis középkori település. Valóban nincs tele pizzázókkal és fényes klubokkal, mint Taormina vagy Szicília többi, turisztikai szempontból frekventáltabb települése, de valószínűleg ez éppen így van jól. Macskaköves utcái, melyek képesek visszarepíteni az időben, nyugodt légköre, a kilátás és a naplemente sok szívet dobogtatott már meg és fog eztán is.

Pantelleria, mely közelebb fekszik Afrikához, mint Olaszországhoz, a vad szenvedélyek szigete. Érintetlen tengerek, egzotikus tájak, félreeső szegletek különböztetik meg Szicília több részétől. A legtöbb nászutas Pantelleriat választja, romantikus hangulatáról sokan tudnának mesélni. Épületei magukon viselik az arabok kézjegyét, házai és hangulata a marokkói Marrakesht vagy a törökországi Bodrumot is eszünkbe juttathatják. Ahogy a híres olasz divattervező, Armani is megmondta, Pantellerian a legjobb, amit tehetünk, hogy fekszünk a napon és magunk mögött hagyjuk az egész világot. Ez az igazi menedék a szerelmeseknek. Mi másért nevezték volna el tavát Vénusznak?

Ragusa Szicília barokk ékköve, történelmi belvárosát az UNESCO a Világörökségek részévé nyilvánította. Szicília legdélebbi tartományában a régi idők varázsa kézzel fogható. Templomtornyok és kupolák kandikálnak ki a terrakotta tetők sűrűjéből, mintha egy mese elevenedne meg előttünk. Hogy mit adhat ez a város a szerelmeseknek? Itt mindenki visszanyeri a hitét abban, hogy a hercegek és a lovagiasság kora még nem múlt el.

Stromboli vulkanikus szigete az a legendás hely, ahol Ingrid Bergman és Roberto Rossellini menthetetlenül és őrülten egymásba szerettek. A Lipari-szigetek legkeletibb tagja a földi mennyország azok számára, akik egy érintetlen, vad tájon szeretnének elrejtőzni a világ elől. Bármerre nézzünk, minden a természet végtelen erőire emlékeztet, ez a vad szenvedély pedig a szerelmeseket sem hagyja hidegen.

Taormina Szicília egyik legkeresettebb városa. Az utóbbi időben ugyan sokat veszített bájából, de azoknak a pároknak, akik a sziget élénk, pezsgő világára kíváncsiak, mindenképpen ez az ideális úti cél. Míg a tengerparton nincs határa a szórakozásnak, addig a dombtetőn ülő város még mindig varázslatos. A világ minden tájáról érkeznek ide romantikázni vágyó párok és persze nászutasok, akiket az Etna, a görög romok, a hangulatos utcák és lopott csókokra csábító sikátorok, valamint a Jón-tenger szépsége vonzanak ellenállhatatlanul. Az idillt az évszázad szerelmespárjának, Liz Taylornak és Richard Burtonnek a legendás románca koronázza meg, akik szintén itt találták meg saját kis Édenüket.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version