Kezdőlap Olaszország Olaszország télen

Olaszország télen

0

Akiket a hideg idő nem zavar, fantasztikus utazásnak lehetnek részesei Olaszországban. Láthatóan és érezhetően kevesebb ilyenkor a turista errefelé, így nincsenek kígyózó sorok a múzeumok előtt és az óvárosokat sem kell a tömeggel együtt hömpölyögve végigfutnunk.

Ráadásul még a hideg idővel sem kell feltétlenül kompromisszumot kötnünk, hiszen Olaszország déli részein, nagyjából Nápoly vonalától lefelé viszonylag enyhe a tél. A középső és északi részekre ezzel szemben már az igazi, kemény telek jellemzők, főleg a hegyvidékeken. Az olyan turistaparadicsomok, mint Velence, Firenze, Toszkána vagy Umbria a hideg évszakban bizony fagyosabb, időnként havasabb képet nyújtanak, de szépségüket ez sem csorbítja.

Mivel télen a Nap is korábban lemegy, lehetőségünk nyílik, hogy a városokat már koraeste romantikus esti fényükben csodálhassuk meg. A városokon kívül sok múzeum és szálloda bezárja a kapuit a nyári szezon elmúltával, de amelyek nyitva tartanak, jelentős kedvezményekkel várják az utazókat.

Az időjárás télen is megajándékozhat minket sok tiszta és derűs nappal, de azért jobb, ha a szabadtéri látnivalók megtekintését nem ekkorra időzítjük. Hidegebb időben inkább látogassuk meg a templomokat, múzeumokat, melyek helyett nyáron gyakran választjuk inkább a tengerpartot vagy az éttermek napsütötte teraszait.

Olaszország a síelők körében is igen kedvelt. Hagyományosan olcsó lehetőséget nyújt azok számára, akik az Alpok sípályáit szeretnék élvezni. Ez viszont korántsem jelenti, hogy az olasz pályák minőség tekintetében rosszabbak lennének bármelyik másiknál. Az Alpoktól Szicíliáig terjedő síterepeket folyamatosan fejlesztik és egyre jobban kiépítik, főként az északi részekre jellemzően. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy 2006-ban Piemont adott otthont a téli olimpiának.

Ha télen vágunk neki Itáliának, a déli részektől eltekintve biztosan a költségtakarékosabb megoldást választjuk. Az éttermek és panziók a főszezon elmúltával ugyanis jelentős kedvezményeket biztosítanak. A legnagyobb turistacélpontok télen ugyan egy másik arcukat mutatják, gyakran esővel, hóval, de ne hagyjuk, hogy ez elriasszon minket. Olaszország télen is sok élményt tartogat az utazóknak.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version