Kezdőlap Olaszország Olaszország legszebb látképei

Olaszország legszebb látképei

0

Utazáskor legtöbbször olyan célpontokat választunk, ahol sok a látnivaló, bőven akad világhírű nevezetesség vagy kiapadhatatlanok a programlehetőségek. De a felejthetetlen kirándulásokhoz sokszor elég egy magával ragadó kilátás, amikor rábukkanunk arra a bizonyos pontra, ahonnan a táj egészen meglepő szépségében tárul elénk.
Olaszország ebből a szempontból is szerencsés, hiszen történelmi látnivalói mellett változatos vidékei szebbnél szebb panorámákat rejtenek. Nem kell hozzá mindentudó fényképezőgép és speciális effektekre sincs szükség ahhoz, hogy csodás fotókat készítsünk örök emlékül az olasz utazásunkról. Elég ha tudjuk, hol kattintsuk el a kamerát.

Cinque Terre: Corniglia-Vernazza túraútvonal

A Vernazza és Corniglia között vezető fő túraösvény mentén számos olyan pontot találunk, ahonnan lenyűgöző a kilátás, különösen a tengerparti részeken. Legyünk azonban óvatosak, hiszen ez nem egy széles sétány. Az út sokszor meredek és keskeny, a tenger felé szakadékos, mindezt betetőzi nyaranta a sokszáz turista, akik egyensúlyozva kerülgetik egymást a veszélyes útszakaszokon. Van azonban másik lehetőség is. Válasszuk a Vernazzaból induló 2. számú túraösvényt Corniglia felé. Az út elején álljunk meg és nézzünk vissza. Vernazza gyönyörű látképe tárul elénk, ami oly sok, a Cinque Terret ábrázoló képről, képeslapról lesz ismerős.

Firenze: Piazzale Michelangelo

Erről a térről mindent elsöprő panoráma tárul elénk. Beláthatjuk egész Firenzét, beleértve a Ponte Vecchiot és a dómot is. Az idevezető utat megtehetjük gyalog is, ám aki inkább lemondana a hosszabb sétáról, az busszal is feljuthat a térhez.

Firenze: San Miniato al Monte

Firenzében van még egy nagyszerű hely rácsodálkozni a város távlati képére és elkészíteni a legszebb fotóinkat. A Piazzale Michelangelo tértől egy kissé távolabb találjuk a San Miniato al Monte templomot. Mielőtt átadnánk magunkat a hihetetlen panorámának, a templomba is érdemes betérni. A 11. században épült és belseje még Firenzében is párját ritkítja.

Milánó: La Torre Branca

Maga a Branca-torony sokkal inkább egy modern szörnyeteg, mint egy figyelemreméltó látnivaló. 1933-ban készült, kizárólag acél csövek felhasználásával. Nagy előnye azonban, hogy 108 m magas és tökéletes fekvése miatt Milánóról a legszebb képeket innen készíthetjük. Mindennap nyitva áll a látogatók előtt, sőt, a város éjszakai fényeit is megcsodálhatjuk innen, hiszen éjfélig látogatható a torony.

Róma: Janiculum-domb

Ha már végigjártuk az ősi romokat és a reneszánsz templomokat, vegyük az irányt a Janiculum-domb felé, ahol Róma minden szépségében egyszerre gyönyörködhetünk. Elénk tárul a Pantheon, a Spanyol Lépcső és a Szent Péter bazilika panorámája. A fárasztó városnézés után célszerű busszal feljönni ide, mert a séta felfelé kisebb túrának is beillik.

Nápolyi-öböl: Vezúv

A túra fel a Vezúvra, a világ egyik legveszedelmesebb vulkánjára, elsőre ijesztőnek tűnhet. De a bátrak – és fittek – jutalma a csúcsra érve nem marad el. Egyrészt közelről megcsodálhatják a hatalmas krátert, másrészt elsöprő kilátásban lehet részük az egész Nápolyi-öbölre.

Amalfi: Positano, Istenek Ösvénye

A túracipőre szükség lesz, ha az Amalfi-partok mentén a legszebb látképeket szeretnénk megtalálni. Erről a túraútvonalról beláthatjuk a partokat, egészen végig, a félsziget csücskéig. Sőt, tiszta időben még Capri szigete is feltűnik a háttérben. Annyi szépségben lehet részünk, hogy azonnal nyilvánvalóvá válik, mért kapta az út éppen ezt a nevet.

Amalfi: Ravello, Villa Rufolo

Ravello az egyik legszebb pontja az Amalfi-partoknak. A 2500 lakosú üdülőhely éppen természeti szépsége és gyönyörű látképe miatt népszerű a turisták körében. A 13. században épült Villa Rufolo pedig a városka gyöngyszeme. Kertjéből elénk tárul a tenger és a partvidék lenyűgöző panorámája. A villába belépődíj ellenében juthatunk be, de kétségkívül megéri az árát.

Velence: San Giorgio Maggiore templom tornya

A San Giorgio Maggiore templom és kolostor önmagában is érdemes arra, hogy megnézzük, de tornyából Velence talán legszebb látképében részesülhetünk. Ezt a pontját a városnak kevesen ismerik, az utazók általában csak alulról fotózzák a csatornákat, a hidakat, a sokszáz éves épületeket. A torony – ahova a belépés feleannyiba kerül, mint a Szent Márk bazilikába – felejthetetlen panorámával ajándékoz meg.

Velence: Canal Grande traghettoval

A traghetto Velence egyik különleges közlekedési eszköze, nem mellékesen a legolcsóbb is. A gondolán egyszerre több utast szállítanak a Canal Grande két partja között. Hogy ne takarjuk a kilátást a többi utas elől, foglaljunk ülőhelyet. Mivel a traghetto nagyon népszerű, célszerű már az első állomásnál beszállni, így garantáltan jó helyet kapunk és kedvünkre készíthetjük a gyönyörű fotókat a világ egyik leggyönyörűbb városáról.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version