Kezdőlap Olaszország Látnivalók Róma közelében

Látnivalók Róma közelében

0

Bár Róma megszámlálhatatlan látnivalót tartogat, ha errefelé járunk, érdemes a környéken is körbenézni. A turisták által csak kevésbé ismert, ám annál szebb és izgalmasabb helyeket fedezhetünk fel, ha átlépjük a város határait. A nagyvárosi forgatagból kiszakadva egésznapos programokkal tehetjük még felejthetetlenebbé a római kirándulást.

Tivoli a rómaiak körében már Augustus idején is nagyon népszerű volt és napjainkban is az egyik legkedveltebb kirándulóhely. Itt állt egykor a Hadrianus-villa, melynek romjai még ma is láthatók. A kisváros egyik legszebb épülete a Villa d’Este, a helytartói palota, mely a 16. század közepén nyerte el mai arculatát. Az épületen kívül a lenyűgöző kertben is érdemes sétát tenni a ciprusok, szökőkutak és vízesések között.

Mindössze 25 km-re Rómától találjuk a Castel Gandolfot, a pápa nyári szálláshelyét. A Vatikán tulajdonában lévő épület az Albani-dombok ölelésében, a tóparton kapott helyet. Bár a kastély zárva van a látogatók előtt, környékét és magát a kis települést is érdemes bejárni. Akinek a Rómában található antik emlékekből nem lenne elég, a várostól 46 km-re fekvő egykori etruszk település, Cerveteri romjai újabb érdekes látnivalókat tartogatnak. Ókori temetője az UNESCO Világörökségeinek sorába tartozik.

Rómából csupán 22 km-t kell megtennünk, hogy elérjük Frascati városát, ahol számtalan régi kúriát csodálhatunk meg. Ezek többségének építtetői a vidék leggazdagabb családjai és a pápák voltak a 16-17. században. Frascati mellett egy ősi római város maradványait is érdemes megnézni.

Grottaferrata és Ostia Antica szintén remek úticélok, ha Róma környékét is szeretnénk jobban megismerni. Ostia Antica egykor hatalmas települését az idővel mindent beborító homok nagyon jó állapotban őrizte meg.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version