Kezdőlap Franciaország Különleges szálláslehetőségek Franciaországban

Különleges szálláslehetőségek Franciaországban

0

Egy kényelmes hotelszoba, egy minden igényt kielégítő apartman sokak szerint nélkülözhetetlen kellékei a tökéletes utazásnak. Ezzel a táborral szemben viszont egyre többen kezdik felfedezni a különleges szálláslehetőségekben rejlő kalandot. Cigány-karaván, hörcsög-lak vagy buborék-apartman? Franciaországban ezek bármelyikében lakhatunk!

A mesebeli cigány-karavánok hangulatát élhetjük át Bretagne-ban Valérie és Arnaud jóvoltából. A házaspárnak ugyanis az a szokatlan ötlete támadt, hogy ilyen régi típusú lakókocsikat átalakítva kínálnak tökéletes kikapcsolódási lehetőséget családok számára vagy baráti hétvégékhez. A lakókocsik jól felszereltek és nagyon kényelmesek. Fürdőszoba, hűtőszekrény, edények, franciaágy, extra minőségű ágynemű és törölköző, kerti bútorok, elektromos fűtés, ez mind megtalálható a már-már luxus lakosztálynak is nevezhető, 5 személyes lakókocsikban, melyek közül egyet kimondottan mozgáskorlátozottak számára alakítottak ki. Bébi-kiegészítőket is kérhetünk, biciklit bérelhetünk, horgászhatunk vagy palacsintázhatunk a palacsinta-házban. A karaván-szálláson az igazi vidéki romantikát élvezhetjük anélkül, hogy bármilyen kompromisszumot kéne kötnünk.

A Sévre Nantaise folyó partján, Franciaország nyugati részén az indiánregények misztikus világa elevenedik meg. A WataCamp elnevezésű táborban egy erdőszéli tisztáson igazi indián tipikben lakhatunk, az autentikus berendezési tárgyak, törzsi szőnyegek, indián díszek közt pedig törzsfőnökként tölthetjük a napokat. Az 5,5 m átmérőjű sátrak a kényelem érdekében fapadlóval burkoltak és akár hatan is kényelmesen elférnek bennük. Kandalló és grillsütő a sátoron kívül biztosít főzési lehetőséget. Ha már indiánok, akkor magától értetődő, hogy izgalmas kenutúrákon is részt vehetünk. Barátságos és igazán eredeti élményt nyújt.

Az embernek nem mindennap adódik lehetősége egy fa tetejére épített kis kuckóban aludni. Nemcsak a gyerekek rajonganak ezért a szórakoztató szálláslehetőségért, a felnőtteknek legalább annyi élményt nyújt a lombok közt éjszakázni. Ez az igazi Tarzan-stílus! A kilátás nagyszerű, szinte eggyé válhatunk a természettel több méteres magasságban. A nádfedeles kuckókba csigalépcsők vezetnek fel. A csodás terasz asztallal és székekkel lehetővé teszi, hogy egy egészen új perspektívából szemléljük a világot. A házakban egyébként minden fából készült. Az élményért megéri lemondani a villany és víz nyújtotta komfortról, mivel ezek egyike sincs bevezetve a házakba, így egy kicsit az időben is visszarepülhetünk. Mókusok és madarak lesznek a szomszédaink és felnőtt fejjel visszacsempészhetjük néhány napra gyermekkorunk fa tetején ücsörgős, önfeledt pillanatait.

Fa tetején vagy cigánykaravánban megszállni különleges és romantikus, de egy hörcsög-villába beköltözni már tényleg őrült ötletnek tűnik. Nantes-ban óriási népszerűségnek örvend az a szálloda, ahol a kis rágcsálók bőrébe bújhatunk és nemcsak képletesen. Teljes szőr-jelmezt ölthetünk magunkra és szerelmes hörcsögökként még egy kétszemélyes mókuskerékben is vidáman pöröghetünk. A kitalálók alapgondolata a különcség és a humor volt. Úgy tűnik, mindkettőbe igencsak beletaláltak. Mosolyt akartak csalni az emberek arcára és tényleg, melyik szállásról lehet elmondani, hogy már az ajtót átlépve jókedvünk lesz? A szobák teljesen felszeretlek, egy éjszakára 100 Euroért változhatunk hörcsöggé. A siker pedig akkora, hogy a tulaj legközelebbi terve az anyaméh-hotel megvalósítása…

A MúzeuMotelben tojás alakú kis aparmantokat bérelhetünk, melyek mindegyikében egy háló és egy fürdő található. A pop-art hangulatú bungalók közt van kisebb és nagyobb, maximum 5 ember fér el egy ilyen “buborékban”. Mindegyik más és más stílusú és színvilágú, a ’60-as évek designja szerint kialakítva. Virágos parkjában modern képzőművészeti alkotások közt tehetünk nagy sétákat.

Párizs mellett még ennél is valóságosabb buborékokban lakhatunk. Az elszánt turistáknak és a stressztől szabadulni vágyó városlakóknak hozták létre ezeket az érdekes buborékokat, melyek tulajdonképp átlátszó, felfújt műanyag sátrak. A buborékok parkosított környezetben vannak elhelyezve és legnagyobb előnyük, hogy úgy vagyunk bent, hogy mégis kint vagyunk, hiszen se fal, se tető, az ágyban fekve is bámulhatjuk a csillagos eget.

Ezek az egyedi szálláslehetőségek elsőre talán furcsának tűnhetnek, de ha jobban belegondolunk, miért is ne próbálnánk ki?

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version