Kezdőlap Svájc Észak-Svájc kincse: a Bodeni-tó

Észak-Svájc kincse: a Bodeni-tó

0

Gyönyörű táj, kellemes klíma és sok kíváncsi turista található az Észak-Svájcban lévő Bodeni-tó mesés környékén. A Bodeni-tó Közép-Európa harmadik, és Svájc második legnagyobb tava. A tó Ausztria, Svájc és Németország határánál helyezkedik el. A 64 km hosszú és legszélesebb pontján 12 km széles tó egy csodás úti cél lehet a víz szerelmeseinek. Számos vízi- és szabadidős programból válogathatunk, amennyiben ellátogatunk eme természeti képződményhez.

A Bodeni-tó évszázadok óta vonzza a látogatókat a környékre csodás kilátásával és falvaival. Gőz- és motoros hajók egyaránt lehetőséget biztosítanak a turistáknak arra, hogy felfedezzék ezt a lenyűgöző tájat és kipihenjék a mindennapi fáradalmaikat. A „Fehér Flotta” köti össze a különböző kis falvakat a part mentén, és visz el minket a legérdekesebb és leglátványosabb helyekre. Csónakok, buszok, vonatok és légi járművek egyaránt lehetőséget biztosítanak arra, hogy felfedezzük a környéket. A tó délnyugati részén figyelemre méltó települések: Romanshorn, Arbon, Rorschach. A tavat a Rajna csatolja össze a nála jóval kisebb Alsó-tóval, melynek festői helyei: Gottlieben, Ermatingen és Stein am Rhein.

A tó környékén számtalan program közül választhatunk. Az egyik ilyen program a horgászat, melynek rendkívül nagy hagyományai vannak a vidéken. Az általunk kifogott halat hazavihetjük, de lehetőség van arra is, hogy az egyik étterem elkészítse számunkra a friss fogást. Ha nem szeretnénk mi magunk kifogni a vacsorát, ellenben szívesen ennénk halat, számos étterem áll rendelkezésünkre a tóparton. Mintegy 30 különböző halfaj él a tóban, melyek többsége az éttermekben meg is kóstolható.

Rorschach

Rorschach a Bodeni-tó egyik legfontosabb kikötővárosa. A kerékpárosok és korcsolyázók paradicsomaként is emlegetett várost a tó festői szépsége mellett, szelíd dombok vesznek körül. A kikötővárost áthatja a latin hangulat, így igazán páratlan élményben lehet része annak, aki ide ellátogat. Rorschach 947 óta központi szerepet tölt be a régióban, hiszen már a középkorban is ez volt a déli part legfontosabb kereskedelmi helye, hiszen vásártartási joggal rendelkezett. Az egykori jólét ma is megfigyelhető a hely szívében elhelyezkedő kastélyokon és Rorschach jelképén, a „Kornhaus”-on, mely Svájc legszebb gabonaháza.

Säntis

Säntis a Bodeni-tó régiójának egy kincse. Bár nem szorosan a tóparton található, amennyiben ellátogatunk a tóhoz, Säntist semmiképp sem hagyhatjuk ki. Képzeljünk el egy helyet, ahonnan egyszerre láthatjuk Svájcot, Olaszországot, Ausztriát, Németországot, Liechtensteint és Franciaországot is. Szinte elképzelhetetlennek tűnik, ám mégis lehetséges erről a gyönyörű, 2502 méter magas hegycsúcsról. Időjárása rendkívül szélsőséges, ám megéri a látványért fagyoskodnunk kicsit. A hegy tetejére Svájc egyik leggyakrabban használt hegyi vasútjával juthatunk fel, ám a bátrabbak gyalog is megközelíthetik a túraútvonalon keresztül, hogy aztán 360 fokban gyönyörködhessenek a hat alpesi országban.

Stein am Rhein

Stein am Rhein kisvárosa a Bodeni-tó és a Rajna találkozásánál található. A Wakker díjas város épületei a régi kort idézik: festett homlokzatok, favázas házak. A helységnek sikerült néhány épületét eredeti állapotában megőrizni, ezek közé tartozik a középkori St.Georgen kolostor, a Lindwurm Múzeum és a Hohenklingen Kastély, de itt található a kanton legrégebbi imaháza is. A régi épületek látványán túl azonban számos művészeti, kulturális és szabadidős program várja az idelátogatókat.

Napóleon Múzeum

Napóleon, az utolsó francia császár a Bodeni-tó felett elhelyezkedő várban élt. A várat mára múzeummá alakították át, ám megőrizték azt eredeti mivoltában. Ugyanazon bútorok, festmények és tárgyak várják a látogatókat, amelyek a császár idejében ott találhatóak voltak. A kastély minden szobája látogatható az ideérkezők számára. A várat körülvevő park hasonlít a régi korabelire, ám jónéhány felújításon esett át már az évszázadok alatt. A történelem kedvelőinek csodás látványban lehet része, amennyiben felkeresi ezt a mesebeli épületet.

Amennyiben nem elégednénk meg a tó svájci oldalán található nevezetességek nyújtotta lehetőségekkel és kíváncsiak lennénk a tó többi látványosságára is, érdemes kiváltanunk a Bodeni-tó EURégió kártyáját, mely egy napos vagy a Bodeni-tó Tapasztalati kártyáját, mely többnapos lehetőséget biztosít arra, hogy szabadon mozoghassunk az országok között, és így számos látványos múzeum és program közül választhassuk ki a számunkra legmegfelelőbbet.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version