Kezdőlap Amerikai Egyesült Államok Az Egyesült Államok legszebb szigetei

Az Egyesült Államok legszebb szigetei

0

Egy sziget mindig kicsivel izgalmasabb, rejtélyesebb és romantikusabb úti cél. A szigeteken fekvő településeknek egészen más az atmoszférájuk, közelebbi kapcsolatban állnak a vízzel, amire jobban rá is vannak utalva, mint a szárazföldön lakók. Az Egyesült Államok számtalan kisebb-nagyobb szigete a turisták paradicsoma, tele kikapcsolódási lehetőségekkel, hangulatos üdülőhelyekkel, természeti szépséggel és persze csodás strandokkal. Nézzük, hol találjuk őket!

Hilton Head-sziget – Dél-Karolina

Népszerű üdülőhely gyönyörű tengerparti házakkal, nyugodt életritmusával. Klasszikusan elegáns hangulatát a modern óceánparti városokban hiába is keresnénk. 22 km hosszan nyújtózó, homokos strandjaival, összesen több mint 160 km hosszú kerékpáros- és sétaútvonalaival tökéletes helyszín a kikapcsolódásra azoknak, akik a strandolást a természet adta örömökkel együtt szeretnék élvezni. Világszínvonalú golf- és teniszpályái mellett lehetőség van részt venni delfinnéző hajókirándulásokon és túrát tenni a sziget régi világítótornyaihoz.

South Padre-sziget – Texas

Texas nem csak a szarvasmarhákról és a dombos tájakról szól. A mexikói határ közelében található kis szigetét már tavasszal megrohamozzák a diákok, nyaranta pedig a szörfösök és a családok kedvelt terepe. Sokan átugranak innen Mexikóba, hogy egész éjjel bulizzanak, de a South Padre-sziget sincs hiány a szórakozási lehetőségeknek. Vizei ideálisak úszáshoz, szörfözéshez, a teknősök és a delfinek sem számítanak ritkaságnak errefelé. Élményekben gazdag programot kínál a 2800 lakosú sziget viziparkja, a romantikus sétákat pedig a szigeten szétszórva megtalálható 19. századi világítótornyok teszik még emlékezetesebbé.

Mackinac-sziget – Michigan

A gyönyörű, 9,8 km2 területű sziget a Huron-tóban fekszik. A legtöbb turista azért érkezik ide, hogy sétálgasson a szépen felújított történelmi házak között a csendes kis faluban. Mackinac már a 19. század végén is népszerű volt a pihenni vágyók körében, akkor épült házait gondosan helyreállították, a sziget egészét védettség alá helyezték. A szigeten alig 500-an élnek, nyáron azonban 15.000 turista is érkezhet egyetlen nap alatt ide a kompokkal. Mackinac vizi úton érhető el, vagy magánhajóval vagy komppal, de lehetőség van repülővel, illetve télen hómobillal érkezni a befagyott tó jegén keresztül. Ezt leszámítva azonban a motorral működő járműveket már 1898-ban kitiltották a szigetről, ezzel is fokozva annak nosztalgikus báját. Mackinac szép helyeit gyalog, kerékpárral és lovaskocsival is fel lehet fedezni.

Mount Desert-sziget – Maine

280 km2-es területével ez az Egyesült Államok 6. legnagyobb szigete. Állandó lakosainak száma 10.000 körül mozog, ehhez jön hozzá az a 2,5 millió turista aki évente átlagosan felkeresi a szigetet. A 19. században a művészek kedvelt helye volt, akik elsősorban rusztikus hangulatából nyertek inspirációt. A turizmus ekkor vált a sziget gazdaságának húzóágazatává. Mount Desert legismertebb üdülőhelyei North Harbour és Bar Harbour, itt több híres embernek is van villája, pl. Susan Sarandonnak, Tim Robbins-nak, Martha Stewartnak.

Catalina-sziget – Kalifornia

Los Angeles-ből komppal lehet elérni a Dél-Karolina partjaitól 35 km-re fekvő szigetet. Vidámparkok hosszú sora helyett az itt nyaralók aktív kikapcsolódással tölthetik az időt. Túrázhatnak a dombos vidéken, részt vehetnek kalandtúrákon, melyek során a sziget élővilágát is megismerhetik, bejárhatják a csendes-óceáni vizeket – nem csak hajóval, de akár a víz alatt is -, felfedezhetik a partmenti rejtett kis öblöket, barlangokat. A Catalina-sziget a természetjáró turisták számára mennyei körülményeket tartogat, bájos városában, Avalonban pedig minden szükséges szolgáltatás elérhető.

Gasparilla-sziget – Florida

A legtöbb turista szép, tiszta, kagylóval borított partjai miatt választja úti célnak. A szigetet nyugatról a Mexikói-öböl azúrkék vizei, keletről Charlotte Harbor határolja. Több mint 10 km hosszú, fehér homokos strandjain sok a napozó, a vízben szörfösök szelik a hullámokat. A Gasparilla-sziget déli részén fekvő Boca Grande visszarepíti a turistákat a régi idők Floridájába. Itt nincsenek közlekedési lámpák, se toronyházak, a legtöbb helybeli és turista golfautóval oldja meg a közlekedést. A kisvárosban ugyanakkor hemzsegnek a luxus üzletek és fényűző éttermek, melyek tökéletesen passzolnak a sziget régies, arisztokratikus hangulatához. Boca Grande-ban áll W. George Bush és családjának nyaralója is.

Whidbey-sziget – Washington

Az Egyesült Államok egyik legpanorámásabb szigetének tartják. A 80 km hosszú szigeten hangulatos falvak, szép történelmi kisvárosok, borászatok, régi világítótornyok találhatók. Hagyományos stílusú, fából készült egykori üzleteit mára szépen felújították és éttermeket, galériákat nyitottak bennük. Hogy mi mindent lehet csinálni a szigeten? Gyakorlatilag semmit és éppen ez benne a szép. Whidbey elsősorban a feltöltődés és a passzív pihenés ideális helyszíne, itt nem kell semmit sem tenni, semmin részt venni, csak ülni, feküdni, relaxálni és közben fiatalodni. Természetesen a borkóstolás, a vásárlás, a parkok meglátogatása és a túrázás azért színesíthetik az itt töltött napokat.

Dauphin-sziget – Alabama

Bár egy egészen apró sziget a Mexikói-öbölben, gazdag történelmet tudhat maga mögött. Irányításáért a francia és a spanyol telepesek harcoltak egymással, míg hivatalosan az Egyesült Államok része lett 1813-ban. A sziget 22 km hosszú és 2,8 km széles, kb. 1300-an lakják. Az ornitológusok és madármegfigyelők egyik kedvenc vidéke, számos madárfaj számára hoztak létre itt menedéket. Fehér homokos, érintetlen partjainak látványa lenyűgöző, a Dauphin-sziget közismert ökoturizmusáról és elsősorban azon turisták számára tartogat érdekességeket, akik a környékben élő madarakról, édes- és sósvízben élő halfajokról szeretnének többet megtudni.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version