heart-shaped-islet-of-galesnjak-in-croatia_E8ntq_11446Tombol a nyár, benned pedig tombol a szerelem és felejthetetlen élményekre vágysz pároddal?
Íme, egy kis segítség, hogy merre induljatok:

Horvátország legromantikusabb…

…strandja

a Saplunara a Mljet-szigeten annyira csendes és félreeső, hogy nagyon nehezen fogtok tudni elszakadni tőle. A turisták száma minimális, a tengerpartot pedig aprószemű, fehér homok borítja.

…szigeten található városa

a Hvar-szigeten található Hvar városa. Csónakokat bérelhettek és átevezhettek valamelyik félreeső szigetre, melynek partjainál háborítatlanul fürdőzhettek akár meztelenül is!

…éjszakai sétája

Diocletianus palotájában, Splitben. Különösen holdfényes éjszakákon, amikor a márványkövek csillogása és a római romok árnyai utánozhatatlan élménnyel ajándékoznak meg titeket.

…nappali sétája

a Dubrovnik városát körülölelő falakon, ahonnan egymás kezét fogva, teljes pompájában csodálhatjátok meg a lábaitok előtt elterülő, szikrázó Adriai-tengert.

…kilátása

amikor Korcula városába érkeztek komppal, csodálatos kilátás nyílik az óváros régi, agyagcserepes házacskáira és egy szűk félszigetre.

…tengerparti városa

Rovinj halászkikötőjének minden részletéből árad a romantika. Kéz a kézben andalogni a macskaköves utcákon, megcsodálni a velencei stílusban épült középkori házakat és az elképesztő, Rovinj jelképévé vált harangtornyot minden szerelmespár számára kötelező program!

…belső területe

a Plitvicei-tavak és a Nemzeti Park, melyben a kis fahidakon bolyonghattok a nedves permetet árasztó vízesések között.

…tengerparti sétája

a Lungomare sétány, mely Opatijától Lovranig 12 km-en át fut végig a sziklás tengerparton, csodálatos kilátást nyújtva a Kvarner-öbölre. A sétányt sűrűn szegélyezik padok, hogy rajtuk üldögélve, elgondolkodva teljessé válhasson ez a jelenet.

Ha voltatok már együtt, akkor a nosztalgia kedvéért, ha nem akkor pedig éppen ideje Horvátországba látogatnotok, mert romantikában ott igazán nincs hiány.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here