A Google térkép az egyik leghasznosabb dolog a földrajzi információk tekintetében. De a virtuális barangolás közben olyan bizarr dolgokra is bukkanhatsz, melyekre biztosan nem számítottál. Ha szereted a detektívesdit és gazdag a fantáziád, a Google térkép lehet a kedvenc játékod.
A következő elképesztő dolgokra átlagos emberek bukkantak a térkép böngészése közben. Azóta a tudomány némelyikükre választ talált, de még mindig van, amit rejtély övez.

11. Coca-Cola logó egy hegyen

A világ legnagyobb Coca-Cola logóját Chilében, Arica városa mellett, egy hegy lejtőjén készítették a márka 100. évfordulójára 1986-ban. 70.000 üres kólás üveget használtak.

10. Titokzatos piramis az Antarktiszon

Még mindig vita tárgyát képezi, hogy ez a piramis alakú építmény vajon egy ősi civilizáció emlékét őrzi-e. Egyesek szerint ez volt az oka annak, hogy a Harmadik Birodalom annyira érdeklődött az Antarktisz iránt. Mások úgy gondolják, hogy a legendás Atlantisz öröksége.

9. Tengerjáró hajó a felhőkarcolók között

Miután megnézted a képet, lehet, hogy az jut először eszedbe, hogy a hajóskapitány megbolondult és a szárazföldön kötött ki. Valójában ez a hajó egy bevásárlóközpont Hong Kongban. Éjjel, kivilágítva még lenyűgözőbb látványt nyújt.

8. Egy óriás lábnyoma

Ez a szokatlan formájú labirintus Hampshire közelében található egy kis faluban. Ez Anglia leghosszabb labirintusa, 115 méter hosszú.

7. Gulliver egy épület tetején

A világ egyik legfurcsább játszótere a spanyolországi Valenciában található. A számos csúszdával, titkos átjáróval és a hatalmas paddal a szülőknek ez a játszótér olyan, mint egy vidámpark.

6. Földönkívüli macska

Ez a geoglifa megközelítőleg 9000 éves. Egy nézet szerint egy másvilágról érkezett istenséget ábrázol. A Föld legszárazabb helyén, Chilében, az Atacama-sivatagban található, ahol évszázadok óta nem esett egyetlen csepp eső sem.

5. Sólepárló, mint művészeti alkotás

Ez egy kis falu Nigériában, ahol körülbelül 50 család él. A lakók bevételei főként a sólepárlásból származnak. Minden tavacskába sót tartalmazó agyag van, a sós vizet elvezetik és leszűrik. A víz elpárolgásával láthatóvá válnak a sókristályok.

4. Földönkívüli űrhajó

Mintha a földönkívüliek űrhajója landolt volna Texasban. Valójában ez egy helyi látványosság, a Futuro House. A finn építész, Matti Suuronen tervezte az 1960-as években. Ez az építészeti stílus akkoriban nagyon népszerű volt, kifejezte az emberek technológiai fejlődéssel kapcsolatos reményeit. Napjainkban már csak 30 ilyen építmény létezik a világon.

3. Az Antarktiszt Dél-Amerikától elválasztó sáv

Ez egy másik érdekes dolog, amit a Google térképen szúrtak ki. Egyes tudósok szerint a két kontinens szétválását egy nagy meteorit okozta, ami becsapódott a Földbe. Ezt a képet elnézve, lehet benne valami.

2. Egy integető ember Ausztráliában

A vicces kis figura az Aranyparton található Ausztráliában, és még az űrből is látható. Ez nem más, mint egy közönséges ponton, ami a gyerekeknek készült a parton lévő vidámpark részeként.

1. Egy hatalmas rák

A kenti Whitstable partjainál látható rák fotója azonnal elterjedt az interneten. A becslések szerint 15 méter széles lehet, és “Crabzillának” nevezték el.

BÓNUSZ: A Google titkos bázisa a Marson

A Google eléggé összezavarta felhasználóit egy titokzatos űrbázissal, amit a végeláthatatlan sivatagba építettek. Egyesek azt gondolták, hogy ez a marslakók bázisa, és csak véletlenül fedezte fel a kamera. Ha jobban megnézed az épület belsejét, láthatod, hogy csupán egy egyszerű Google adatközpontról van szó.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here