Természetünktől fogva félünk az ismeretlen dolgoktól, és távol tartjuk magunkat a veszélytől. De köszönhetően azoknak a kíváncsi embereknek, akik képesek felülemelkedni ezen a félelmen, a világnak egyre kevesebb és kevesebb titka van előttünk. Ha találkozol egy számodra addig ismeretlen dologgal, csak készíts róla egy fotót, tedd fel az internetre, és a felhasználók, a tudósok, az utazók meg fogják neked mondani, hogy mi az.
Izgalmas válogatás következik érdekes és furcsa fotókból, melyek heves vitákat váltottak ki az interneten. Szerinted mi folyik itt?

Egy kis sárkány

Ez egy ritka mexikói aligátor gyík, melyet az erdőirtás és az orvvadászat miatt a kihalás fenyeget.

Albínó holló

Ez a madár a kanadai Qualicum Beach-en él. Leucizmusban szenved, ezért nincsenek pigmentjei. Kb. 10 évvel ezelőtt két ilyen madár találkozott, utódaik születtek, melyek örökölték tőlük a betegséget. Ennek köszönhetően minden évben sok fehér holló születik itt.

Egy űrlény…

….nem, csak egy leopárdfóka a jég alatt.

Varázskörök

Régen úgy hitték, hogy ezek a körök kapuk egy másik dimenzióba vagy boszorkány szertartások helyét jelölik, és aki belép egy ilyen üres körbe, az meghal. A magyarázatot rájuk azonban már nagyon rég megtalálták. A föld alatt micélium növekszik és terjed középről kifelé kör alakban. Az idő múlásával a középen lévő tápanyagok kimerülnek, így a kör közepe elhal. Tehát, ez egy élő gyűrű, ami alapot adott a legendáknak. De csak a gombákat láthatjuk a felszínen, melyek a nagy köröket alkotják.

Titokzatos üveggolyók, amiket a gyerekek gyűjtenek

Így néz ki az a félkész termék, amit az üveggyárakban használnak. Szállítás közben ezek az üveggolyók gyakran kipotyognak és lenyűgözik a gyerekeket, mikor megtalálják őket.

Szokatlan égi jelenség

Ezt a jelenséget a légkörben apró jégkristályok okozzák. Olyan, mintha egy gyertya lángja lenne.

A világ szélén

Egy búvár ül egy szakadék szélén.

Egy pteropoda feloldódása a vízben

Ez egy tengeri pillangó vagy más néven pteropoda, melynek héját szén-dioxidnak tették ki, és vízben feloldották 45 nap alatt. A szén-dioxid szintjét közben növelték, hogy jobban szemléltessék a Föld klímaváltozásait. A szén-dioxid légkörbe történő kibocsátása növeli a koncentrációját a vízben, és az óceán elsavasodásához vezet, ami egyes tengeri fajok kipusztulását okozza.

Rejtélyes tó kék vízzel

Ezt a mianmari tavat sok legenda övezi. Azt mondják, aki úszik benne, hamarosan meghal. Ha a tó vizét beleöntöd egy pohárba, elveszíti különleges színét. Egy elmélet szerint ezt a színt a tó alján található ásványi anyagok okozzák.

Elektromos szupererő

Télen szinte mindenki tapasztalta már ezt. Amikor hozzáérünk egy meleg, szintetikus ruhához, az megráz minket. Ez a statikus elektromosság miatt van. Ha növeled a szoba páratartalmát, ez a hatás megszűnik. Hogy elkerüld az elektromos töltöttséget, viselj természetes anyagból készült ruhákat.

Jégház

Jégbe zárt ház egy hóvihar után Ohióban.

Egy ismeretlen állat lába

Ez egy sisakos kazuár lába. Ez a madár majdnem olyan nagy, mint a strucc. 130-170 cm magas is lehet. Erős lábait és karmait használja a támadáshoz.

Vulkánban feketére főtt tojás

Azt mondják, ha megeszed ezt a tojást, 7 évvel tovább fogsz élni. Ezt csak a Japánban található Owakudani vulkanikus völgyében főzik. A friss tojásokat egy kénes, meleg vizű forrásba teszik bele, és itt főzik feketére.

A láthatatlan fal

Ez csak illúzió. A képen egy háromszög alakú épület látható Szingapúrban. Ezt a hihetetlen hatást akkor kelti, ha a megfelelő szögből nézzük.

Abnormális helyek, ahol a lámpák maguktól világítanak

Emögött az elektromágneses sugárzás van, ami a nagyfeszültségű távvezetékek körül alakul ki. Ezért világítanak itt maguktól a lámpák, a levegőnek pedig olyan szaga van, mint az ózonnak.

Furcsa jelek a fákon

Nincs itt semmiféle varázslat! A harkályok vájják ezeket a lyukakat a fákba, amikor rovarok után keresgélnek.

Egy strandon talált ősi lelet

Ez egy achát egy csiga házában. Az ásvány szó szerint bevette a helyet, és kilakoltatta a házából az előző lakót.

Eltűnő lapát

Szintén illúzió: A ventilátor egyik lapátjának színe pontosan olyan, mint a mennyezeté. Nézd meg alaposan!

Varázsló suli

A Portugál Királyi Olvasóterem Rio de Janeiróban.

Óriásdenevér

Ez egy óriás repülőkutya, ami gyümölcsökkel táplálkozik. Némelyikük akkorára is meg tud nőni, mint egy 6 éves gyerek. Méretei ellenére a repülőkutya nem ragadozó, de azért jobb nem összefutni vele, mert rengeteg olyan vírust hordoz, ami nagyon veszélyes az emberre nézve.

Nyulak egy párhuzamos univerzumból

Fekete Rex nyulak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here