Jó dolog, mikor már a repülőtéren pozitív benyomást szerzel egy új országról, egy új városról. A reptér alapvetően meghatározhatja az utazás további hangulatát és az adott helyről alkotott véleményedet.
A következő repülőterek még a legtapasztaltabb utazókat is elbűvölik.

16. Ashgabat Nemzetközi Repülőtér – Türkmenisztán

Egy repülő sólyomra hasonlít ez az új repülőtér, ami nemcsak az ország egyik szimbóluma lett, de a Guinness Rekordok közé is bekerült azzal, hogy az utasterminálban található a világ legnagyobb díszített mennyezete.

15. Abu-Dzabi Nemzetközi Repülőtér – Egyesült Arab Emírségek

A lebegő hajóra hasonlító repülőtér Abu-Dzabi és Dubaj között található. Tökéletesen illik ezeknek a luxusvárosoknak a hangulatához.

14. Lyon-Saint-Exupéry Nemzetközi Repülőtér – Franciaország, Lyon

Antoine de Saint-Exupéry, a világhírű francia író után nevezték el ezt a repteret, mivel ebben a városban született és hivatásos pilóta volt.

13. Marrákes Menara Repülőtér – Marokkó

A világ egyik legszebb reptere, ahova interkontinentális, nemzetközi és belföldi járatok is érkeznek. Egy egyedülálló projekt keretében az európai technológiák és a marokkói kultúra ötvözésével építették.

12. Incshoni Nemzetközi Repülőtér – Dél-Korea

A világ egyik legnagyobb reptere, melyet 2005 óta minden évben megválasztanak a világ legjobb repülőterének.

11. Sencsen Paoan Nemzetközi Repülőtér – Kína, Sencsen

A Gyöngy-folyó deltájában, egy part menti völgyben található ez a reptér, mely az egyetlen Kínában, amelyiknek összeköttetése van tengeri kikötővel úgy az utasok, mint a teherforgalom tekintetében.

10. Washington Dulles Nemzetközi Repülőtér – USA, Washington

John Foster Dulles, az Egyesült Államok külügyminisztere után nevezték el, aki Eisenhower miniszterelnöksége idején töltötte be pozícióját. Washington 3 reptere közül ez az egyik és a legforgalmasabb.

9. John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtér – USA, New York

Absztrakt jelképe a repülésnek. Épületét a világon az egyik legeredetibb reptéri épületnek tartják, de belül még különlegesebb, mint kívül: nincsenek falak és szögletes terek, minden áramlik, a folyamatos mozgást szimbolizálva.

8. Peking Fővárosi Nemzetközi Repülőtér 3-as terminál – Kína, Peking

Kína első repülőtere. Kívülről egy sárkányra hasonlít, a várótermét pedig télikert díszíti, hagyományos kínai stílusban. A reptér az ország egyik büszkesége és egyfajta múzeuma a kínai kultúrának.

7. Denveri Nemzetközi Repülőtér – USA, Denver

Nemcsak kinézete miatt vonzza a turistákat, de a legendák miatt is. A reptér építése során hatalmas mennyiségű földet termeltek ki (annyit, mint a Panama-csatorna építésénél). Ezért sokan azt gondolják, hogy a reptér alatt óriási, használaton kívüli helyiségek vannak, melyekkel kapcsolatban számos összeesküvés elmélet is született.

6. Kanszai Nemzetközi Repülőtér – Japán

A repülőteret egy mesterséges szigeten építették fel. Hogy összekapcsolják a szárazfölddel, megépítették hozzá az Égi Kapu nevű hidat, melynek hossza 3,75 km, ezzel pedig a világ leghosszabb kétszintes hídja. Kanszait joggal nevezik a 20. század egyik mérnöki csodájának.

5. Dubaji Nemzetközi Repülőtér – Egyesült Arab Emírségek

A legnagyobb polgári repülőtér az Emírségekben, ahol a landoló utasokat egy valódi pálmaerdő látványa fogadja. Az 1-es terminálban 10 hálókabin van, nagy képernyős tévével és gyors internettel.

4. Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér – USA, Los Angeles

Az egyik legnagyobb nemzetközi reptér, mely sokáig a világ legnépszerűbb leszállási és felszállási helyszíne volt.

3. San Franciscó-i Nemzetközi Repülőtér – USA, San Francisco

Utasforgalom szempontjából a San Franciscó-i-öböl legnagyobb reptere. Találhatók itt múzeumok, könyvtárak, a várótermekben állandó és ideiglenes kiállításokat nézhetnek meg az utasok.

2. Samui Nemzetközi Repülőtér – Thaiföld

Egyedülálló abból a szempontból, hogy nincs belső tere, kivéve egy szuvenírboltot. Ennek ellenére ez a 6. legforgalmasabb reptere az országnak, évente több mint 1 millió utassal.

1. Princess Juliana Nemzetközi Repülőtér – Szent Márton-sziget

A nagyon alacsony tengerszint feletti magasságban fekvő repülőtér kifutópályájának hosszát is nagyban meghatározza, hogy közvetlenül a tengerparton fekszik. A Macho Beachen strandolók egész nap csodálhatják a le- és felszálló gépeket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here