Robogón Horvátországban

Motorozni egész évben jó. Nyáron szuper. Motorozni nyáron a tengerparton pedig egyenesen csúcsszuper! Ha azon töröd a fejed, hogy a nyaralásodat hogyan kombináld a motoroddal, íme, néhány megfontolandó jótanács:

Választhatod a motorostúrát, ami tényleg csak a kétkerekes szabadságról szól. Ez jól is hangzik, de ha nem vagy edzett motoros-medve, nem árt átgondolni, hogy mivel is jár, ha az egész nyaralásodat motorral tervezed. A táv – akkor is, ha nem a legmesszebbi dalmát részekre mész – sokszáz kilométer. Ebbe csak azoknak érdemes belevágni, akik megfelelő jártassággal rendelkeznek, a többieket igencsak meglepheti, hogy mivel is jár magad előtt pörgetni az autópályák végtelenjét. A táj szépségét nem igazán élvezheted, mivel a pályák praktikus és nem szépészeti szempontok alapján épültek, letérni róluk pedig kalandosan hangzik, de ha kijelölt úticélod van, badarság lenne, hiszen csak meghosszabbítanád magadnak a távot, amit hidd el, az első pár óra után már egyre csak visszafelé számolsz.

Autóval menni bár átlagos módja az utazásnak, de legalább mindent magaddal vihetsz, amit csak szeretnél. Gondold el, egy motoron mennyi cucc fér el és ehhez képest mit jelent egy autó… Magaddal viheted akár a motorodat is. Mi kell ehhez? Egy utánfutó és jó sok pénz. Hiszen ha az utánfutót bérled a motorod számára, napidíjat kell fizetned a nyaralásod egész ideje alatt – számolhatsz kb. napi 3000 Ft-ot -, az autópályán pedig úgyszintén plusz díjat számítanak fel. Tehát, ha anyagilag nézed, nem jársz a legjobban, de kétségtelenül magad mellett tudhatod a saját motorodat.

Van viszont egy sokkal praktikusabb megoldás, ha mindenképp szeretnél a tengerpart szerpentinjein kétkeréken száguldani. Szinte mindenütt bérelhetsz robogót, kicsit, nagyot kívánság és rutin szerint. A bérlés díját óránként vagy naponként számolják, de legalább tényleg csak akkor fizetsz, amikor használod a motort és nem kerül súlyos ezresekbe, ha pl. esős időben vagy egy városnézős napon lent parkoltatod a szállásod előtt. Felesleges tehát a saját járgányodhoz ragaszkodni, a helyben bérelt robogó pontosan ugyanúgy megfelel a célnak. Célszerű viszont a saját sisakodat magaddal vinni, hiszen azt te választottad, megbízol a biztonságában és higiéniai szempontok alapján sem utolsó dolog, ha nem többszáz ember után húzod a fejedbe a bukót.

Indulhatsz robogózni a mediterrán városkák utcáin és suhanni a forró szélben lefelé, egyenesen a tengerhez!

Csatlakozz a csoportunkhoz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here