A vasút a legnépszerűbb közlekedési mód Japánban. A világ 51 legforgalmasabb vasútállomásából 45 itt található. És ez nem is meglepő! Japán nem áll le a technológiai fejlődéssel, ennek következtében pedig az emberek komfortérzetét is növeli. Ennek a japán vonatok pedig kitűnő példái.
Most megnézheted, milyen elképesztőek a vonatok Japánban.

Sunrise Express

Ez a hálófülkékkel is rendelkező vonat két szerelvényt foglal magában, a Sunrise Izumót és a Sunrise Setót. Tokió és Okajama között közlekednek különböző útvonalakon. A Sunrise Izumo Izumó, a Sunrise Seto pedig Takamacu felé megy. Visszafelé útjukon egyesülnek, és így mennek tovább Tokióba.

Ezeken a vonatokon utazni nagyon izgalmas kulturális élmény, melynek során ízelítőt kaphatunk a japán életmódból, ezenkívül pedig csodás tájakat is láthatunk.

Első osztály

Sok modern vonattal ellentétben ezen a vonaton 6 különböző típusú elhelyezés közül választhatunk.

Az egyszemélyes Deluxe vagy Első osztály egy otthonos kis kabin egy személy számára. Van benne egy asztal székkel, és egy mosdó az ágy mellett. A fények és a rádió is szabályozható, az utasok kapnak papucsot, fürdőköpenyt és piperecikkeket. A vonaton található zuhanyzók használata pedig ingyenes az utazók számára.

Ezen a vonaton úgy érezheted magad, mintha egy csinos kis mozgó hotelszobában lennél, miközben a nagy ablakokon át gyönyörködhetsz a tájban. Ha maximum kényelemre és elvonulásra vágysz, tetszeni fog, hogy ezeknek a szeparált kis kabinoknak zárható az ajtajuk.

Másodosztály

Ezen belül többféle elhelyezés közül választhatunk akár 1 akár 2 fő számára. A másodosztály ebben az esetben nem jelent sokkal rosszabb színvonalat, mint az első osztály. Az ajtók itt is zárhatók, így megőrizhető a magánszféra a kényelmes kabinban. Az előnye pedig, hogy egyszerre több ember számára is van férőhely.

Mi lehetne jobb, mint egy hangulatos szobában együtt utazni a barátaiddal? Hát a Nobinobi!

Nobinobi

Ez a hálófülkék szakasza. A fülkéket kis fából készült falak választják el egymástól, az ablakokon keresztül pedig itt is láthatjuk a tájakat és a városokat, melyeken átvonatozunk. Az ülések elég hosszúak ahhoz, hogy kényelmesen lehessen aludni rajtuk.

Nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy úgy érezd magad, mint egy helybeli, és kicsit belekóstolj a kultúrába. Az ország hagyományai még a vonaton is tetten érhetők, pl. le kell venned a cipődet, mielőtt belépsz a fülkébe.

6 perc a zuhanyzásra

Vannak wc-k, italautomaták, dohányzófülkék és társalgók is a vonaton. Az egyik kocsi kialakítása pedig kerekesszékesek számára is megfelelő.

A zuhanyban egy érdekes dolog történik. Zuhanyzás közben kell fizetned, tehát nincs szükséged előre kártyát váltani a tusoláshoz. A víz 6 percig folyik, egy időzítő pedig folyamatosan visszaszámol, hogy mennyi időd van vissza a zuhanyzásból. Ennyi idő alatt nem könnyű magadról az összes tusfürdőt és sampont lemosni.

Az egyik legjobb japán újítás pedig, hogy miután végeztél, meg kell nyomnod az automatikus tisztítás gombot, hogy a japánok híres tisztasága és precizitása szerint a fülke ki legyen takarítva használat után.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here