Főszezoni tömeg HorvátországbanItt mindenki megőrült?! Nem, csak augusztus van! A nap forrón süt, a strandok tömve vannak emberekkel, a turisták csak úgy özönlenek legalább a hónap utolsó hetéig, hiszen Horvátországban addig tombol a főszezon.

Ha a nyüzsit élvezed és mindenképp a csúcsidőszakban szeretnél nyaralni, foglalj szállást jó előre, különben nem lesz hol aludnod. Arra hiába is számítasz, hogy majd spontán találsz valakit, aki szívesen adja bérbe a házát, ha téged meglát, hiszen ez éppen attól főszezon, hogy a magánszállások és a hotelszobák egyaránt tele vannak.

Érdekes, hogy a főváros pedig éppen ekkor szundikál. A helyiek nagy része valamelyik déli parton nyomul, a bárok, éjszakai klubok is zárva tartják a kapukat és őszig átadják a stafétát az üdülőparadicsomok szórakozóhelyeinek.

Zadarban augusztus elején össznépi bulit rendeznek, ekkor tartják a Telihold Fesztivált – az első adandó alkalommal, mikor telihold van. Ez egy hagyományörző ünnep, az ország különböző régióiból érkező táncosok és zenészek részvételével. Az éttermek, tavernák kínálatában is megjelennek a tradicionális ételek, a halászok pedig csónakjaikból áruljak a friss fogást végig Zadar kivilágított partjainál. Ha nem is vagy vevő a halakra, egy romantikus sétához tálcán kínálkozó alkalom.

Ha a világ összes turistájával együtt te is át akarod venni a hatalmat a horvátok felett a legnagyobb adriai városokban, rajta, csomagolj, augusztus utolsó hetéig még csatlakozhatsz a megszálló csapatokhoz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here