2016-ban a török fotós, Mehmet Genç, aki Rotasız Seyyah álnéven tevékenykedik, különböző országokban élő, őslakos nőkről osztott meg fotókat. Ezeknek a nőknek többségében a kemény munkáról szól az életük, a fotós pedig felfigyelt rá, hogy a tekintetük általában nagyon szomorú. Ezért kitalált egy nagyon jó trükköt, amivel mosolyra tudja bírni őket: mindegyiküket emlékeztette arra, hogy bármi is van, ők gyönyörűek. Miután kimondta ezeket a varázserővel bíró szavakat, a nők, akik először szomorúak és aggódóak voltak, hirtelen zavarba jöttek és előbújt a mosolyuk is. Ezek az előtte-utána fotók nemcsak hihetetlenül megindítók, de bizonyítják azt is, hogy egy egyszerű bók képes teljesen megváltoztatni az emberek világlátását.
Nézd meg a tehetséges fotós képeit, melyeken sikerült megörökíteni az őszinte szavak erejét.

1.

Margarita gyümölcsöt árult egy utcai piacon Otavaloban, Ecuadorban. Mivel nem volt hajlandó mosolyogni, Mehmet Genç azt mondta neki: “Ön gyönyörű!” Ezzel sikerült mosolyra bírnia.

2.

A kolumbiai Sierra Nevada hegyvidékein a fotós találkozott a szégyenlős Arhuaco őslakos nővel, Diomaydával. Miközben fotózta, hirtelen azt mondta neki: “Gyönyörű vagy!”

3.

Mathilda guatemalai. Mikor a fotós engedélyt kért tőle arra, hogy képeket készíthessen róla, annyit kért, csak azt ne akarja, hogy mosolyogjon. A fotós azt mondta neki: “Ön olyan szép, mint egy gyermek.” – és már le is fotózta.

4.

Maria Dolores 70 éves volt, mikor ez a fotó készült róla. Ecuadorban él és a kecsua őslakosok egyik tagja. A fotós nem bírta rávenni, hogy mosolyogjon. De egy tolmács segítségével a varázsszavak nála is hatottak.

5.

A kolumbiai Nazareth városában Mehmet Genç találkozott az őslakos Wayuu asszonnyal, Evangelinával. Akkor 100 éves volt. Zavarban volt a kamera előtt, de amikor a fotós a szépségét dicsérte, minden megváltozott. A nő reakciójából a fotós tisztán látta, hogy a “gyönyörű vagy” szavak minden korosztálynál működnek.

6.

A kolumbiai Cabo de la Velában extrém meleg a hőmérséklet. Hogy megóvja magát a naptól, Juliana maszkot kent a bőrére. Miután készült néhány fotó, a fotós elmondta a nőnek, hogy milyen szép, aki erre megvillantotta ragyogó mosolyát.

7.

Altenáról 88 évesen készült ez a kép. Az Amazonas régiójában él, Brazíliában. A fotós szavai ennyit jelentettek számára.

8.

A guatemalai Santa Maria de Jesus falucskában Mehmet Genç találkozott egy mogyoró árussal. Megkérte, hogy mosolyogjon a kamerába, de az asszony nem akart. Erre azt mondta neki: “Ön olyan gyönyörű, mint egy gyermek.” – és elkattintotta a gépet.

9.

Mikor a fotós megkérte, hogy készíthessen róla néhány képet, az ecuadori Maria Ignesia gyorsan feltette az új kalapját. A második fotó már a varászszavak után készült.

10.

Ő egy utcai árus az ecuadori Otavalóban. A fotós megkérte, hogy lefényképezhesse. Majd elmondta neki a már jól bevált szavakat és mosolyra is bírta az asszonyt.

11.

Cosmita Gomes a brazíliai Atalaia do Norte városában él. A fotós szavainak hatása hihetetlen eredményt szült.

12.

Zarekkim egy őslakos asszony Kolumbia Sierra Nevada hegyvidékén. Mikor meglátta a fényképezőgépet, nagyon elkomolyodott, de a fotós szavai varázserővel hatottak rá is. A fotós ezúttal az asszony nyelvén mondta el neki, hogy mennyire gyönyörű.

13.

Vasi Joaki egy marubo őslakos Brazília Amazonas régiójában. Mehmet hozzá is a saját nyelvén szólt.

14.

A kolumbiai Don Diego faluban Mehmet felkeltette egy fiatal lány érdeklődését. Ahogy közeledett hozzá, a lány elbújt a házban. Megkérte, hadd fotózza le, de a lány nem felelt. Ezután azt mondta neki: “Kérlek, annyira gyönyörű vagy!” Ekkor a lány résnyire kinyitotta az ajtót és belemosolygott a kamerába.

15.

El Salvadorban él Fidelina. A fotós, a tőle már megszokott módon készített néhány szokványos képes, aztán elmondta a varázserejű szavakat.

16.

Mimba és gyermeke, Maya őslakos marubo indiánok Brazíliában, az Amazonas vidékén. Mivel nagyon félénk, nehéz volt fotózni az asszonyt. De Mehmet elmondta neki, hogy mennyire szép, nem sokkal később pedig a nő szája mosolyra húzódott.

17.

A mexikói San Cristóbalban Mehmet egy ruhaárus asszonnyal találkozott. Vett tőle néhány dolgot, de a nő nem akarta, hogy lefotózza, mert nagyon zavarban volt. Mehmet megdicsérte a hajfonatait, amiket szalagok díszítettek, és elmondta neki, mennyire gyönyörűnek látja. Ezután már lefotózhatta az asszony félénk mosolyát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here