Dandár GyógyfürdőK. Császár tervei alapján készült a Dandár utcában lévő népfürdő. 1930-ban nyitották meg, először 1936-ban alakították át. A II. világháborút viszonylag szerencsésen átvészelte, ezért már 1945-ben sikerült újra megnyitni. Létrejöttekor még tisztasági fürdőként működött, majd miután 1978-ban teljesen átépítették, már gyógyfürdői státuszt kapott.

Vize szulfátos-kloridos és kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos hévíz, mely nátriumot és fluoridiont is tartalmaz.

Javasolt porckorongsérv, degeneratív ízületi betegségek, idült és félheveny ízületi gyulladások, valamint idegzsábák esetén.

Gyógykezelések és wellness-szolgáltatások keretén belül a fürdőben igénybe vehető a balneoterápia (kádfürdő), mechanoterápia (gyógy-, láb- és frissítő masszázs), termoterápia (szauna), hidroterápia (víz alatti sugármasszázs – tangentor). Egyéb szolgáltatások is várják a vendégeket, mint víz alatti vízsugármasszázs, társas termálfürdő, kádfürdő, lábmasszázs, lábápolás, szauna, zuhanyfürdő, frissítőmasszázs és orvosi gyógymasszázs. A fürdő lehetőséget nyújt kölcsönzésre, értékmegőrzésre, valamint büfével várja vendégeit.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here