Egy érdekes tény a náci katonákról az, hogy a második világháború alatt metamfetamint fogyasztottak a teljesítményük növelése érdekében, amelyet “Pervitin” néven ismertek és tabletta formájában szedtek, hogy növelje a katonák éberségét, energiáját és kitartását, különösen a hosszú és kimerítő hadműveletek alatt. A náci katonák számára a Pervitint a hadsereg ingyen biztosította. A tablettákat az ellátmány részeként kapták, hogy fokozzák a teljesítményüket és állóképességüket a harcok során.

A Pervitin használatát a Wehrmacht, a német hadsereg, hivatalosan támogatta és szétosztotta a katonák között, különösen a frontvonalon szolgáló katonáknak és a különösen intenzív hadműveletek során. A német hadsereg a Pervitint stratégiai eszközként használta, hogy növelje a katonák harci képességeit és csökkentse a fáradtságot, különösen a villámháború (Blitzkrieg) taktikáinak alkalmazásakor

A metamfetamin használatának azonban jelentős mellékhatásai voltak. Bár azonnali hatékonyságnövekedést biztosított, a hosszú távú használat súlyos fizikai és pszichológiai károkat okozott. A katonák gyakran szenvedtek kimerültségtől, ingerlékenységtől, hallucinációktól és más mentális egészségi problémáktól a szer hatásának elmúltával. Ezek a negatív hatások végül hozzájárultak a katonák általános teljesítményének és moráljának csökkenéséhez, ami komoly problémákat okozott a hadműveletek során.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here