Bármely városban ellophatják a pénztárcádat, vagy épp ételmérgezést kaphatsz, ám van néhány város, ahol a turistáknak rendkívül óvatosnak kell lenniük.
A következő cikkben bemutatunk 10 ilyen várost. Fontos azonban leszögezni, hogy vannak sokkal veszélyesebb helyek is a világon, de azokat a turisták is igyekeznek nagy ívben elkerülni.

1. Barcelona, Spanyolország


Barcelona a zsebtolvajok hírhedt fővárosa. Több ezer tolvaj sétál az utcákon, akik ráadásul rettentő „tehetségesek” is. Barcelonát Róma, Prága és Párizs követi. A legtöbb zsebtolvaj a város főutcáján, a La Rambla területén kóvályog. De igazából a strandtól kezdve, a közlekedési eszközökön át, a hotel szobádig bárhol meglophatnak. Légy nagyon óvatos!

2. Kairó, Egyiptom


Kairó, a legendás város éles kontrasztban áll az egyiptomi üdülőterületekkel a nyugodtság tekintetében.
Először is, a nők számára ez a világ egyik legveszélyesebb városa.
Másodszor, a politikai helyzet is rendkívül veszélyes, gyakran vannak konfliktusok a térségben.
Végsősoron pedig, emberek százai próbálják átvágni az ideérkező turistákat. A legnépszerűbb példa erre, hogy 5 dollárba kerül felülni egy tevére, ám további 50 dollár, hogy le is szállhass róla.

3. Pattaja, Thaiföld


Thaiföldön enni valóságos orosz rulett, soha nem tudhatod mikor és hogyan kapsz ételmérgezést. Pattaja városában – egy rendkívül koszos, mégis népszerű turistaüdülő – az ételmérgezések aránya rendkívül magas. Leggyakrabban a tengeri herkentyűk okoznak ilyen mérgezést, ám olykor-olykor a húsok és saláták is. A helyiek mindent rettentő fűszeresen esznek, ami megöli a veszélyes baktériumokat. A turisták azonban nem esznek ilyen fűszeres ételeket, ennek eredményeként pedig gyakran szenvednek ételmérgezéstől. A biztonság kedvéért egyél úgy, mint a helyiek.

4. Johannesburg, Dél-Afrika


Dél-Afrika a lenyűgöző természeti csodák országa, ahol 2 óceán is találkozik. Van azonban néhány probléma is ezen a bámulatos helyen: mindössze 30 évvel ezelőtt számolták fel az apartheid–rendszert, ami a faji elkülönítés politikáját jelentette.
Manapság épp az ellenkezője történik az országban. A fehéreket zaklatják, főként Johannesburgban. Jobb, ha autóval vagy taxival (fontos, hogy fehéreknek kínált taxival) közlekedsz a városban. Legjobb esetben az emberek csak megbámulnak az utcán. Johannesburgban csak nagyon kevesen sétálgatnak az utcákon, nézd meg az itt készült fotókat, az utcák tejesen üresek.

5. Nápoly, Olaszország


Az olaszok szerint Nápoly a lehető legolaszabb város, sőt a pizzát is itt találták fel.
A város azonban mindig is veszélyes volt, hiszen rengeteg a zsebtolvaj. Sok ember közlekedik rollerral, akik egyszer csak feltűnnek a semmiből és ellopják a táskádat vagy a kamerádat. A helyi „üzletemberek” nagyon trükkösek: elkezdik lemosni az autódat, majd pénzt kérnek érte. Mi több, Nápoly rettentő koszos is.

6. Tijuana, Mexikó


Tijuana városa az USA és Mexikó határánál fekszik, épp ezért népszerű az amerikaiak körében, akik egy igazi mexikói hétvégét szeretnének eltölteni. De nem csak turisták érkeznek Tijuanaba. Sok szökevény érkezik Mexikóba Amerikából, sőt, ez a drogdealerek átjárási pontja is. Amellett, hogy rettentő veszélyes, látnivalókban sem igen bővelkedik.

7. Mumbai, India


Minden ember, aki Mumbai-ba érkezik, koldusok tömkelegébe botlik, akik sétáló pénztárcaként tekintenek a turistákra. Néhányuk „megvilágosodott” embernek, vagy jóginak adják ki magukat, hogy kicsaljanak egy kis pénzt. India hírhedt a nőket ért támadásokról is. A forró időjárás és a koszos környezet miatt gyakoriak az ételmérgezések és a különféle betegségek is.

8. Rio de Janeiro, Brazília


Santa Teresa, a városközpont kerületeinek egyike, rettentő veszélyes, noha nem néz ki annak. Semmiképp se mutogasd a telefonodat vagy a kamerádat, hiszen bármikor megtámadhatnak. Néhány helyi ember még kést is tart magánál. Igazából jobb, ha nem sétálgatsz este Rio belvárosában. És persze ne menj a nyomornegyedek közelébe se idegenvezető nélkül.

9. Párizs, Franciaország


A romantikus Párizs nem olyan biztonságos, mint amilyennek kinéz. Rengeteg zsebtolvaj és koldus lófrál az utcákon, az utcai árusok pedig nagyon rámenősek. Jobb, ha hozzájuk sem szólsz.

10. Dubaj, Egyesült Arab Emírségek


Bár úgy tűnhet, hogy Dubai sokkal nyugatiasabb, mint más muszlim városok, a nők mindenképp tartsák észben az öltözködési szabályokat. Azért, hogy elkerüld a bámészkodó tekinteteket, vagy épp a szexuális zaklatást, takard el a lábaidat és a karjaidat. A házasság előtti szex is abszolút tabu, így a külföldi nők az egyetlenek, akik ezt megszeghetik. Ne légy provokatív! Másrészt, a hotel területén bátran pihenj, ott teljesen biztonságban vagy.

Látható, hogy a világon nem minden hely 100%-ig biztonságos. Bár, ha betartod az egyszerű biztonsági szabályokat, nagy eséllyel egy rendkívül élvezetes nyaralást tölthetsz el bárhol.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here