EstorilEstoril Portugália egyik gyönyörű régiója, ahol az utazók egész évben élvezhetik a napsütést a legszebb strandokon, ínycsiklandó élményekben lehet részük a helyi konyha specialitásainak köszönhetően és a legbarátságosabb vendéglátás marasztalja és csalogatja vissza őket újra meg újra.

Az Estoril partszakasz, a Costa do Estoril mindössze 15 km-re található a portugál fővárostól, Lisszabontól. A rendkívül kellemes klíma mellett az egykori halászkikötő sokmindent tartogat az idelátogatók számára. A turisták körében az elmúlt 100 évben vált annyira népszerűvé, hogy a 24.000 fős település ma már főként az idegenforgalomból él. A portugál arisztokrácia a 19. században fedezte fel magának ezt a minden földi jóval kecsegtető vidéket és építették fel villák, paloták sorát az óceán partján. A későbbiekben az európai uralkodócsaládok is előszeretettel pihentek itt, a második világháború idején pedig Estoril szolgált menedékként a hazájukból száműzött királyi családoknak. A régió még ma is különösen vonzó a világ leggazdagabb és leghíresebb emberei számára.

Casino EstorilA múlt század arisztokratikus hangulatát idézi Estoril talán leghíresebb látnivalója, az 1930-as évektől működő Kaszinó, mely állítólag a legnagyobb kaszinó szerte Európában. Itt azonkívül, hogy napi 12 órában tehetjük próbára a szerencsénket, kiállításokat nézhetünk meg és koncerteket hallgathatunk. A bárok és éttermek sűrűjében gyorsan repül az idő, főleg annak tudatában, hogy a pénznyerő autómaták napi 5 millió eurót osztanak szét a játékosok között.

Természeti látnivalókból a környék szinte kifogyhatatlan. Ezek értékét csak még inkább növeli a közelben lévő világváros és a szinte érintetlenül megőrzött estorili környezet kontrasztja. A forró nyári napokon a botanikus kertek és a parkok kitűnő kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. Reggeltől estig nyitva tartanak és várják a pihenni vágyó turistákat, de a helyiek is itt élvezik azt a nyugalmat, amit csak a természet adhat. Estoril mellett található a Sintra-Cascais Nemzeti Park, ahol egyszerre láthatunk homokdűnéket és erdőket, tavakat, vízeséseket és magas sziklákat. Ez a vidék jól példázza, hogy az ember és a természet harmonikus együttélése egyáltalán nem lehetetlen.

Strand

Ha már portugál riviéra, természetesen a legtöbb utazó a csodás strandok miatt választja célpontnak Estoril partjait. Homokos, kék zászlós strandjai végtelen sétányokkal fonják körbe az Atlanti-óceán partját. Egyik legnépszerűbb és ezért a legzsúfoltabb a Tamariz, mely egykor Estoril legelegánsabb strandjaként volt ismert, ahova kizárólag a felső tízezer tagjai jártak pihenni. A mindkét végén sziklákkal védett Tamariz ma is minden igényt kielégítően kiépített, kávézói és bárjai mindig tele vannak. Az akítv kikapcsolódást a vízisportok szerelmesei maradéktalnul élvezhetik, a környék pedig túrákhoz, sziklamászásához biztosít ideális helyszínt. Bár a golfot nem mindenki szereti, aki igen, annak Estoril igazi paradicsom. Nem kevesebb, mint hét golfpálya várja a sport szerelmeseit, melyek Európa legjobb minőségű pályái közé tartoznak.

A város éjszaka is nyüzsgő életet él, nem is csoda, hiszen Portugália egyik legnépszerűbb üdülőhelyéről van szó. A természet és a nagyvilági, kozmpolita életforma jól megfér itt egymás mellett, Estoril ezért olyan vonzó mindenki számára.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here